Swiss IB värit 3
Edit Beauty Lounge

Edit Beauty Lounge

Väärän väriset kulmat

Siniset, punaiset tai lilat ”palkit” ihmisten kasvoilla ovat monille se ainut kuva kulmien kestopigmentoinneista, vaikka viimeisen vuosikymmenen aikana luonnollisuus ja erilaiset tekniikat kulmien työstämisessä ovat nousseet esille, on silti tämä ongelma punaisista kulmista jäänyt. Mitä se punainen / siniharmaa / valkoinen väri siellä iholla sitten on?

Se on epäorgaanista raskasmetallia…

Raskasmetalleja on kautta aikojen käytetty tatuointi- sekä pigmentointiväreissä, mahdollistaen eri sävyisiä pigmenttejä. Pigmentointivärien ero vs. stabiileihin tatuointi väreihin on vesiliukoisuus. Tämän takia kestopigmentoinnit eivät ole ”ikuisia” paitsi, että raskasmetallit voivat tehdä niistäkin lähes ikuisia.

Rautaoksidit ja titaanidioksidi ovat suuren molekyylikokonsa myötä suurin esteettinen kirosana iholla. Näin kauniin sävyiset ruskeat kulmakarvat, ovatkin hetken päästä ruosteen punaiset (rautaoksidi) ja vuosikymmenien päästä valkoiset (titaanidioksidi).

2010-luvun taitteessa turvallisuusvaatimukset lähtivät kiristymään ja pigmentointi värien koostumuksiin alettiin puuttumaan rankalla kädellä, ja se taistelu jatkuu edelleen.  Tämä tarkoittaa siis sitä, että rautaoksidit eivät ole ainut ongelma pigmenteissä. Nikkelipitoisuuksiin tehtiin jyrkkä rajaus, vaaralliset ATSO-värit, PAH-yhdisteet (polysykliset aromaattiset hiilivedyt) sekä vaaralliset aromaattiset amiinit kuten NDELA laitettiin mustalle listalle. Nämä edellä mainitut ainesosat aiheuttavat mm. voimakkaita iho-ongelmia sekä syöpää. Valitettavaa kuitenkin on, että edelleen näitä pigmenttejä löytyy useita, myös Suomen markkinoilta.

Onni on kuitenkin, että kehitys on mennyt eteenpäin tuodessaan markkinoille tuotemerkkejä, joilta löydät täysin puhtaita, synteettisesti valmistettuja värejä. Tässä on vain yks miinus, niitä on tuotemerkkejä käyttää Suomessa liian harva teknikko.

Me Edit Beauty Loungessa käytämme erittäin laadukkaita, synteettisiä Swiss Color® -merkin pigmentointivärejä, jotka ovat hypoallergeenisia. Ne myös  täyttävät kaikki ResAP:n määrittelemät turvallisuusvaatimukset sekä lääketeollisuuden raaka-aineasetuksia koskevan säädöksen nikkelipitoisuudesta.

Koska Swiss Color® -pigmentit ovat synteettisiä, ovat niiden molekyylikoko tasalaatuista ja yhtäläistä. Tämä takaa värien tasaisen poistumisen eikä väärän värisiä kulmia tarvitse pelätä pigmentointien haalistuessa.

”Voiko ne puhtaat värit sit pelastaa mun punaiset kulmat?”

Hetkellisesti kyllä. Punaiset kulmat voidaan taittaa takaisin ruskean värin sävyihin, mutta pahimmassa tapauksessa sitäkään ei voida tehdä. Tarkoittaen sitä, jos ammattilaisesi on innokkaasti työstänyt väriä ihoosi liian syvälle tai periaatteella ”nämähän kulmat on ja pysyy”, on se siis mahdoton tehtävä. Palataksesi taas kemian pariin, selitys on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraava. Rautaoksidien suuren molekyylikoon takia kudos on täynnä, eikä vastaanota minkään sortin uutta värimolekyyliä. Näiden ”rautakulmien” kanssa vaihtoehdoksi ei jää muuta kuin poisto tai tyytyminen punaisiin kulmiin. Älä kuitenkaan turvaudu heti laser-poistoon, koska se ei välttämättä ole vaihtoehto. Tästä haluammekin kertoa joskus enemmän, mutta jos malttamattomuus ei ole vahvuutesi, voit rohkeasti olla yhteydessä aina liikkeemme ammattilaisiin.

Kestopigmentoiteja hankkiessasi, älä pelkää kyseenalaistaa tekijääsi tai hänen käyttämiään tuotteita. Kuluttajat luottavat tekijöihin Suomessa ja näin se kuuluisi mennäkin.  Kauneudenhoitoalan ammattilaisten tehtävä on nimensäkin perusteella luoda sisäistä ja ulkoista kauneutta, EI aiheuttaa esteettisiä tai pahimmassa tapauksessa terveydellisiä haittoja.

Voisimme kirjoitella tästä aiheesta vaikka mitä, mutta jotta jäisi turinoita seuraavallekin kerralle, niin lopetamme tämän lyhykäisyydessään tähän.

 

Kevät kolkuttelee jo ovelle ja haluammekin toivottaa koko Editin mimmien kanssa toukokuun sokerihuulet ja lämpimät säät tervetulleeksi.

P.S

Tiesitkö, että on olemassa sellainen sivusto kuin Safety Gate: the EU rapid alert system for dangerous non-food products, josta voit käydä katsomassa onko jonkun pigmentointisarjan värejä vedetty pois markkinoilta. Kirjoitat vain hakukenttään sarjan tai värin nimen. 

Jaa postaus